Thursday, July 9, 2015

Trend fesyen lelaki terkini

Assalamualaikum...
Kerjaya dan kehidupan adalah dua perkara yang sentiasa perlu kita seimbangkan. Kehidupan akan menjadi terabai jika terlalu mengejar kerjaya, begitu juga sebaliknya. Bagi Giorgio, kita seharusnya bijak dalam menangani keperluan kehidupan seharian. Tambahan sekarang ni kehidupan Giorgio yang perlu lebih memberi keutamaan kepada keluarga. almaklumlah kehidupan alam bujang sudah tamat. He3...

Pada pandangan Giorgio sebagai seorang lelaki, Penampilan adalah perkara yang paling asas perlu diberi perhatian dalam menghadapi kehidupan yang bekeluarga dan bekerjaya. Kenapa 'Penampilan'?... Penampilan adalah kunci utama kepada tahap keyakinan.

Lelaki masa kini sangat mementingkan penampilan dan bukan seperti dahulu lagi. Zaman mungkin sudah berubah begitu juga dengan pandangan stereotype yang kononnya lelaki masih ketinggalan dalam bidang fesyen jika hendak dibandingkan dengan wanita. Kini pandangan itu sudah tidak lagi boleh digunapakai. Lelaki urban semakin mempunyai cita rasa yang cukup baik dalam bidang fesyen selari dengan peredaran trend fesyen terkini. 

Mereka juga semakin bijak dalam menggayakan stail yang sedang popular. Pengetahuan lelaki dalam trend fesyen lelaki terkini tidak lagi boleh dipandang enteng. Perkembangan fesyen semasa untuk lelaki yang dilihat semakin berkembang maju juga adalah antara sebab mengapa kaum Adam semakin bijak bergaya. 

Namun jika hendak dibandingkan dengan wanita, lelaki masih lagi lebih bergemar untuk menggayakan sesuatu yang ringkas. Mereka masih tetap memilih untuk bergaya dengan stail yang minimal. Sebagai contoh pilihan pakaian yang masih dan akan terus popular sudah pasti ialah t-shirt dan seluar jeans. 


Mana-mana lelaki pun pasti akan mempunyai t-shirt dalam koleksi pakaian mereka. Ini kerana t-shirts adalah antara kegemaran mereka. Baju t-shirt dengan lelaki memang tidak dapat dipisahkan. T-shirt lelaki amat flexible kerana boleh dipakai hampir pada bila-bila masa sahaja. Ianya juga amat mudah untuk dipadankan dengan fashion item yang lain seperti seluar dan kasut. Bagi negara yang mempunyai iklim seperti cuaca, bukan lah sesuatu yang pelik mengapa koleksi t-shirt lelaki sentiasa terjual. Ini adalah kerana ianya adalah antara yang wajib harus ada dalam koleksi pakaian seseorang lelaki. 


Seluar jeans amat sempurna sekali untuk dipakai bagi mendapatkan penampilan yang santai ketika keluar  bersama rakan-rakan pada hujung minggu ataupun smart casual yang mana boleh dipakai ke pejabat. Sifatnya yang versatile turut memberikan peluang untuk lelaki menggayakannya dan mencipta banyak penampilan dengannya. Untuk gaya penampilan ‘layered’ anda boleh cuba memadankan seluar jeans anda bersama cardigan dan kemeja berlengan pendek. 


“Life will always get busy, make time to do the things you love.”
Lailah Gifty Akita

Sekian, Terima Kasih. (^_^)

Saturday, July 4, 2015

Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang 2015

Assalamualaikum...

Pejam celik, pejam celik.. Ramadhan pada tahun ini sudah pun memasuki fasa pertengahan. Amacam geng, persiapan raya dah siap?... He3... Puasa bagi settle dulu, barulah boleh prepare raya. Antara yang menarik pada bulan Ramadhan kali ini adalah berkenaan salah satu Festival Ramadhan Klang yang Awesome. 'Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang' telah pun bermula sejak 27 Jun 2015 lagi. Majlis pembukaan rasminya telah berjaya menghimpunkan kesemua individu dibelakang tabir yang bekerja keras bagi merealisasikan festival ini termasuklah pihak media seterusnya menggunakan peluang ini bagi mengeratkan lagi silaturrahim melalui acara berbuka puasa.


Majlis dihadiri sendiri oleh Pengarah Urusan Gamuda GM Klang Sdn. Bhd sendiri selaku penganjur festival iaitu Yang Berbahagia Dato' Lim Seng Kok disamping Yang Berusaha Dr. Leong Khai Hin, Presiden Klang Chinese Chamber of Commerce Industry dan wakil-wakil dari rakan kerjasama festival ini iaitu Universiti Teknologi Mara (UiTM), Projek Iqra' dan Women International Network (WIN).


Festival Ramadhan Klang 2015 yang berkonsepkan 'balik kampung' ini menyediakan lebih kurang 120 buah gerai jualan persiapan raya dan juga juadah puasa. Para pengunjung bukan saja berpelung untuk membeli-belah tetapi juga dapat berhibur melalui penyusunan program-program terbaik sepanjang 17 hari festival ini berlangsung di antaranya program berunsurkan ilmiah seperti tazkirah Ramadhan, Malam Selawat Rasul bersama Al-Mawlid dan Habib Najmuddin, dan bacaan Al-Quran oleh pelajar-pelajar Tahfiz, program santai seperti persembahan akustk dan nasyid, sesi bermoreh bersama selebriti terpilih dan tidak lupa aktiviti-aktiviti untuk kanak-kanak seperti sesi beramah mesra bersama maskot-maskot karektor popular tanah air serta banyak lagi. Paling istimewa adalah lorong khas yang dihias dengan dekorasi perkampungan melayu untuk para pengunjung merakamkan detik indah mereka bersama keluarga.

Acara Selfie by Namee Roslan.. Hi3 (^_^)
Antara Blogger-Blogger Ohsem yang turut hadir.. kipidap (^_^)
Selain itu, festival ini juga turut menyediakan ruang percubaan kepada alumni UiTM dan badan bukan kerajaan untuk menjual produk buatan mereka sendiri selain melatih diri mereka untuk bergelar usahawan. Program seperti ini sebenarnya sangat sinonim dengan hasrat Pusat Pemborong GM Klang sendiri yang mana sentiasa membuka ruang kepada golongan usahawan PKS (Peniaga Kecil Sederhana) untuk memanjukan perniagaan mereka ke peringkat yang lebih tinggi.

Festival yang bakal berakhir pada 12 Julai nanti ini beroperasi dari jam 3 petang (Isnin-Jumaat) dan seawal 11pagi (Sabtu-Ahad) sehingga 11 malam. Berikutan dengan itu, kedai-kedai di dalam pemborong GM Klang turut dilanjutkan waktu perniagaannya hingga ke 10 malam dari hari kebiasaan yang berakhir pada 7 petang khususnya untuk kemudahan para pengunjung festival.

Banyak aktiviti menarik yang dapat dilakukan disini selain membeli-belah...

Rakan Artis yang turut memeriahkan Majlis, Altimet & Ayahanda Yantzen Rocker Otai...


Jom kita beramai-ramai menerjah ke GM Klang dan berbelanja sakan kat sana. Jangan lupa bawa semua ahli keluarga, sanak-saudara dan sahabat handai... He3 (^_^)

Untuk maklumat lanjut bolehlah terus terjah ke Link dibawah : 
Website : www.gmklang.com

Friday, December 5, 2014

Jualan kasut CIPELA di ISETAN KLCC

Assalamualaikum...

Kasut... Bila perkataan kasut disebut, apa perkara pertama yang akan kita fikirkan? Kebiasaanya kasut akan dikaitkan dengan imej dan penampilan seseorang. Melalui kasut, secara kasarnya dapat kita agak bagaimanakah latarbelakang si pemakainya. Tapi sejauh mana kebenarannya?... He3, Entahlah... Selain daripada itu juga, kasut amat sinonim dengan kaum wanita. Kasut dan wanita ibarat lagu dan irama, tidak sempurnalah lagu tanpa irama. Ha3...

Sebelum makin panjang Gio melalut, sebaiknya 'straight to the point' jea. Berita gembira buat penggemar kasut, pengumpul kasut dan penggaya fesyen kasut semasa. Pada hari minggu ini, bermula 5, 6 & 7 Disember 2014 adalah hari yang istimewa kerana CIPELA Couture mengadakan satu jualan harga runtuh. Diskauan sebanyak 30% bagi ahli Isetan dan 20% bagi bukan ahli. Selain daripada itu juga rekabentuk baru turut dijual mulai sekarang sehingga 11 Disember 2014.

Hidy

Adakah semua kasut CIPELA direka khas untuk kaum wanita sahaja?... Tidak, Kaum lelaki juga berhak untuk menggayakan kasut CIPELA. Terbaiklah... Mengikut peredaran dan perkembangan fesyen kasut semasa maka terciptalah CIPELA Espadrilles. Kasut yang sangat 'Stylo' dan yang paling penting adalah amat selesa dipakai.

Hidy

Hidy

Hidy

Pilih punya pilih, cuba punya cuba sampai pening Gio dibuatnya. Mana taknya, semua cantik-cantik dan memang tidak dapat dinafikan ia sangat selesa dipakai. Akhirnya CIPELA Espadrilles corak Jeans menjadi pilihan hati Gio. Sungguh puas hati. TERBAIKKK...

Hidy

Hidy

Menambahkan lagi kegembiraan penggemar kasut, CIPELA juga turut membuat jualan sempena perayaan Krismas di Isetan KLCC bermula 12 Disember sehingga 25 Disember 2014. Dalam tempoh jualan tersebut, rekabentuk kasut yang terdahulu turut dipasarkan dan diskaun sehingga 50% akan diberikan. WOW, itu sangat mengujakan... Apa lagi, kasi serangla, borong banyak-banyak... Ha3...

Hidy

Selain belian secara terus dari Butik, Kita juga dapat membuat belian secara atas talian di http://www.zalora.com.my/cipela-espadrilles/

Hidy

Hidy

Hidy

Setiap rekabentuk yang dihasilkan adalah sangat bercitarasa tinggi dengan hasil kualiti yang terbaik dan pastinya datang daripada seorang yang sangat arif dan peminat kasut yang sejati. Setiap hasil karyanya dihasilkan berdasarkan pengalaman dan juga maklumbalas para pengguna. Apa yang sangat mengujakan adalah setiap kasut yang dihasilkan adalah 'HAND MADE'. Sungguh hebat. Terkagum seketika Gio pada pemilik serta pereka CIPELA ni... He3

Hidy

Hidayah Hassan, seorang wanita yang tekun, gigih serta sangat komited dalam setiap urusan yang dilakukannya. Jelas dapat kita lihat pada setiap hasil karyanya. Syabas...

Hidy

Hidy

Sebahagian Photo yang digunakan adalah sumbangan CIPELA Couture.

Untuk maklumat lanjut : Follow instagram / twitter / facebook / vimeo : CIPELASHOES
Juga boleh terus ke Laman Web : http://www.hidy.com.my/

Tempahan kasut secara peribadi untuk kegunaan perkahwinan atau kegunaan harian juga turut disediakan. Untuk sebarang pertanyaan boleh terus emailkan ke info@cipelacouture.com atau boleh follow media sosial di @cipelacouture.

Lokasi Boutique Store adalah beralamat:
HiDY STORE
No.46, Lorong Dataran Wangsa, 
Dataran Wangsa Melawati, 
Wangsa Melawati, 
53300 Kuala Lumpur.
(Kedudukan Butik ini adalah sebaris dengan KWSP dan Manjaku)

Perbelanjaan yang sangat berbaloi-baloi Gio rasakan. Jangan buang masa lagi, Jom terjah sekarang juga.

Wednesday, October 29, 2014

Wednesday, October 22, 2014

Cheezilicka

Assalamualaikum & salam sejahtera...
'It's spoon licking good'...  Sedap hingga menjilat sudu, apa yang sedap sangat tu?... Setelah sekian lama tidak menulis dan berblogging, akhirnya Gio terasa gatal-gatal tangan untuk bekarya kembali... He3... Apa yang menarik nak Gio kongsikan kali ini adalah berkenaan makanan.

Sepanjang hidup Gio, makanan yang paling tak Gio gemari adalah kek. Apa jua jenis kek memang langsung tak pernah ada dalam kamus makanan. Tapi, selepas pekena satu Cheese Cake ni tiba-tiba dah jadi Cake Addict. Cake apa yang sedap sangat tu?

Cheese Cake
'Cheezilicka'... It's spoon Licking Good. Yum,yummm... tiada kata yang dapat dilafazkan, He3... ter'exaggerate' plak.

Cheese Cake

Cheese Cake

Cheese Cake

Cheezilicka didatangkan dalam pelbagai perisa dan kelazatan yang tersendiri. Jika nak dibandingkan dengan produk-produk kek yang dah 'established', Gio rasa dah tak jauh bezanya dari segi kualiti, rasa dan rupa. Kek wajib cuba dan rasa...

Cheese Cake

Cheese Cake
Cik Asyik Izas turut menjilat sudu... He3... (^_^)

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, adalah lebih baik terus ke page Cheezilicka.

Cheese Cake

Belum cuba, belum tahu, dah cuba, komfom hilang sudu... He3 Selamat menjamu selera...

Cheese Cake



Friday, December 27, 2013

Cerita Sebenar Mengenai Bibah - TeleFilem

Assalamualaikum...
Berbaki beberapa hari sahaja lagi untuk kita bertemu dengan tahun yang baru iaitu tahun 2014, diharapkan tahun yang akan datang mampu menjadi tahun yang lebih baik daripada tahun ini. Insya ALLAH. Kali ini, Gio ingin berkongsi dan meng'review sebuah telefilem yang bakal ditayangkan pada penghujung tahun ini. Sebelum ini, Gio hanya berkongsi dan meng'review filem dan teater sahaja, tambah-tambahan filem keluaran tempatan. Telefilem yang Gio maksudkan adalah, Cerita Sebenar Mengenai Bibah.

Telefilem ini adalah terbitan sebuah produksi yang masih baru yang berusia hampir 4 tahun dalam bidang penerbitan negara. Walaupun begitu, tenaga produksinya adalah dikalangan individu-individu yang sangat berpengalaman. Kash Pictures yang diketuai oleh Prakash Murugiah dan Mynn Lee sebelum ini telahpun menerbitkan beberapa drama bersiri untuk terbitan beberapa saluran televisyen tempatan. Antara Drama bersiri yang pernah diterbitkan ialah 'Crossings' dan 'The V Squad' sebuah drama Inggeris untuk terbitan NTV7.  Selain daripada itu, Drama berbahasa Tamil 'Anjali' telahpun disiarkan di saluran ASTRO Vaanavil pada tahun 2012 dan 2 buah Telefilem Melayu untuk terbitan ASTO iaitu, 'Selagi Masih Ada' pada tahun 2012 dan 'Mama-mama Mia' pada tahun 2013.

Cerita Sebenar Mengenai Bibah Telefilem

Cerita Sebenar Mengenai Bibah  adalah sebuah telefilem yang ber'genre' kan Komedi Romantik yang sudah pasti akan membuatkan penonton tersengih sendirian. Hasil gandingan mantap lakonan Pekin Ibrahim, Siti Saleha dan Tunku Norhanis yang seperti kita maklum mempunyai kekuatan dan gaya lakonan yang tersendiri yang mampu menghidupkan sesebuah ceita.  Penulisan jalan cerita adalah hasil karya daripada Adibear a.k.a Amirul Hadi dan Mynn Lee yang turut sama memegang watak dalam perjalanan cerita ini. Lebih menarik lagi apabila telefilem ini menggunakan khidmat Pengarah Fotografi yang sangat berpengalaman dan telah banyak menghasilkan mutu penggambaran yang baik dan menarik iaitu Mad Nor Kassim. Lokasi penggambaran telefilem Cerita Sebenar Mengenai Bibah telah dijalankan hampir sepenuhnya di Empire Damansara.

SINOPSIS


Habibah Mansor ataupun Bibah (Siti Saleha) merupakan operator IT yang paling handal dan cekap di Permata Holdings Berhad milik Bapa Hazril (Pekin Ibrahim).  Walaubagaimanapun, dalam hal cinta, Bibah agak kekok dan tidak yakin pada dirinya.  

Pada suatu hari, Bibah yang sudah penat diejek dan dipermainkan oleh rakan-rakan sepejabatnya telah memperkenalkan dirinya sebagai seorang “Perempuan Melayu Terakhir” dengan harapan dapat menaikkan semangat dan keyakinan terhadap dirinya.  Tetapi disebabkan gelaran tersebut, Naib Presiden  baru di Syarikat tempatnya bekerja telah mengajaknya untuk keluar dan berkenalan. Perkara itu telah menyebabkan Bibah terus cemas dan memujuk rakan sekerjanya yang tinggi lampai dan cantik molek iaitu Nini (Tunku Norhanis), untuk menggantikan tempatnya dan menyamar sebagai dirinya.  Maka bermulalah gelagat lucu yang dipenuhi kekeliruan serta krisis romantik. Untuk mengetahui kesudahan cerita ini, bolehlah menonton di saluran  Tv9 pada 30 Disember 2013 tepat jam 8.30 malam.
 






Gambar Adalah sumbangan daripada  Kash Pictures dan di edit oleh Giorgio Izas... (^_^)

Jangan lupa untuk menonton Telefilem Komedi Romantik Cerita Sebenar Mengenai Bibah di kaca Televisyen pada 30 Disember 2013 jam 8.30 malam hanya di Tv9. Selain daripada itu, Gio dan beberapa rakan Blogger yang lain juga turut menjadi pelakon tambahan untuk telefilem ini.


Sila Klik DI SINI untuk membaca pengalaman Gio sepanjang di Lokasi Lakonan Cerita Sebenar Mengenai Bibah.

Sekian, Terima Kasih... (^_^)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...