Friday, December 10, 2010

Old Skool 'Emblems Kamen Rider 1971-1994'


Emblems...Nape aku post bende nih?.. Sebenarnye, Dlm bidang aku (bidang Grafik), Logo @ Emblems adalah perkara asas. Jadi dengan cara ini adalah dgn x langsung aku dah wat research serba sedikit perkembangan logo dlm filem.. Hi3.. Ataupun bleh digunekan perkataan yang paling familiar 'Observation'.. Kui3.. Ape2 hal pun memang aku minat Kamen Rider.. 
Smue emblems kat atas ni adalah hasil research aku sepanjang menonton kamen rider, dah lame nak publishkan tp tak pernah complete...Emblems yg paling payah nak cari adalah Kamen Rider Amazon (1974-1975) n Kamen rider Skyrider (1979). Aku trace balik dari image2 yg aku jumpe dlm internet n ade gak aku trace melalui movie yg aku Tonton. Aku gunekan software Adobe Illustrator, Toon Boom Studio n ngedit gune Adobe Photoshop. emblems ni adalah logo2 yg digunakan kamen rider dalam era masing2. dalam dunia kamen rider ni bleh dibahagikan kepada 2 era.. Era Klasik (1971-1994) n Era Baru (2000-2010). Tapi kite bleh lihat dua Era digabungkan dalam Cite Kamen Rider Decade. Lepas ni Aku akan kuarkan Emblems utk Era baru plak (2000-2010)..

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...