Sunday, December 12, 2010

Watashi no korekushon 'Kamen Rider Belting'



Watashi no korekushon.. pebende ni..? Hi3.. Maksudnye, Koleksi Aku...Aku nak bercerita tentang Belt a.k.a Tali Pinggang Kamen Rider. Koleksi ni adalah antara koleksi kesayangan aku... Koleksi ni aku Beli kat merata-rata tempat, ade kt Summit USJ, Sunway Piramid, dan ade lg 2-3 tempat... Yang beli Online pon ade... Koleksi aku ni adalah belting Kamen Rider Ichi-go (1971) hinggalah ke Kamen Rider ZX (1984).. ade gak terselit Belt Kamen Rider BioRider. Bukan Belt btol pun, Just Miniature jea.. He3... Aku beli kat Online hargenye ¥550 bersamaan RM20.60. Tapi aku beli kt Malaysia, harge die dh jadik laen, antara RM30-35.. Sebab Cukai kot.. Saiz kecik jea, muat2 pergelangan tangan jea...

Pada suatu ketika dulu, aku saje jea nak display bende alah ni kt Opis. Tapi, Hangin btol aku, banyak jea tangan yg gatal2 tu dok cuit2 ngan kacau... So, aku pon cepat2 simpan n bawak balik umah. Skang bende tu terpelihara kesuciannye kat Umah.. Takde yg kacau... Pueh Hati Aku... Dalam perancangan aku skang, aku nak cari Belt dr Version Kamen Rider Baru plak... Susah btol..

9 comments:

  1. nice belts u got there.. 1 people like this

    ReplyDelete
  2. rajin betul bt collection barang2 cmni. klu x jgn harap. memang tak rajin. hee :D

    jom ke my blog, baca Lagi perihal Facebook. Tahukah anda?

    ReplyDelete
  3. koleksi yang menarik
    baru pertama kali jumpa orang minat kumpul tali pinggang kamen rider

    ReplyDelete
  4. fulamak bro~~ respek sama lu. aku pun minat gile kamen rider~~~ nice2!!

    ReplyDelete
  5. kpah nak bgtau anak pasal blog ni..kamen rider tu bukan minat budak2 jer ker???hahahaaa..

    ReplyDelete
  6. He3... Budak2 pun minat, bapak budak pun minat... Budak ade ke duit nk beli collection..? Last2 nk kene ngepau bapak gak... Satu lg cerite Kamen Rider ni x smue budak bleh layan... ade yg complicated... Ha3... Yg Pnting Kewujudan Kamen Rider nih ade 'Target Audience' tersendiri, Mcm sye sndiri, sye minat lbh kpd costum created, emblems n logos n how's the story was created... So sesuai ngan saye nye Profession... Salam...

    ReplyDelete
  7. ewah2...menarik...sma la kte...ambe pom suke gop kat kamen rider nih,hehehe....tp nak ngumpul aksesori,blom cukup modal lagi...hehehe...sma2 la kiter henshin,hehehe

    ReplyDelete
  8. Wokeh Bro... Minat yg baik harus D'Follow B'same2... Bab modal jgn Risau, dpt kije best... Modal pon Best... Henshin...

    ReplyDelete
  9. hehehe...beyeh2...isk,mmg jeles,hehehe...kena cari gak nih,hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...