Monday, January 10, 2011

Classic Collections... Figura Kamen Rider

Kita dikatakan manusia modern, millenium & serba canggih, Tapi siapakah kita klu tanpa sejarah terdahulu, yg mana org2 yg terdahulu drpd kita berusaha utk mnjadikan Dunia kita pada Hari ini lebih baik dr yg pernah mereka lalui... Begitulah juga ngan Kamen Rider Ozu, W, Decade & yg lain... Semue tu adalah kamen rider bg Generasi baru... Tp, siapalah mereka tanpa Kamen rider yg terawal seperti Ichi-go, Ni-go, V3 & yg lain2...

So, Dipendekkan cite... Sejarah sebenarnya amat pnting utk kita terus mara kehadapan.. Blaja drp sejarah silam, & kita create bnda yg lebih baik dr masa2 yg sebelum itu... He3... Ape yg aku melalut nih... Sebenarnye aku nk story pasal Collection Kamen Rider aku yg Old Skool giler nih...


Nilah Collection Kamen Rider yg paling lame aku simpan... Bile aku beli pon aku tak ingat.. Lame la katakan... He3... Klu D'lihat pd Sculpting nye mmg tidak kemas, termasuklah pd coloring & propotionnye... Tp ape yg mmbuatkan ia menarik adalah pd Keklasikannye... So, secare otomatiknye, ia dh jd bahan sejarah... Ha3... Justeru itu gak, ia juge dh jd Limited Edition... Kui3... Bleyla simpan dlm Muzium...

Koleksi ni Aku rase ade cam yg dh hilang kot... dulu cam byk jea.. tp skang ade 6 ktool jea... Ape yg tinggal tu adalah, Kamen Rider Ichi-go, Ni-go, V3, X, Skyrider & Zx... Mase kecik2 dulu, kite tak pandai sgt nk menghargai koleksi mainan... ape yg tahu, lepas main campak merate2... tp bile dh dewasa nih, rase cam nk back to the future & nk kutip balik benda alah tu... Mesti banyak giler... Tp itu mmg mustahil... So, Hargailah ape yg kite ade... Henshin...

12 comments:

  1. He3... Kate B'gambar... Die pon nk Glamor gak.... Kui3...

    ReplyDelete
  2. Ntahla Bro... Ade jea Duit... Tak fikir panjang, terus rembat satu... lame2 jadila byk... mmm... sebulan spend dlm RM250-Rm300 utk Toys... 300x12=3600... lbih kurang RM3,600 stahun... darabkn lg ngan dh B'tahun2 Collect.. Hancus...

    ReplyDelete
  3. hehehhe..menarik....memang bnyk takder nih kan..yg penting kamen rider 1 & 2 ader,hehehe...taiko tu,hehehe

    ReplyDelete
  4. ijatnuar87: Tula pasal... klu ade smue lg cun... Ade gak cari2 tp mmg tak jumpe dh koleksi ni... Last tgk yg hampir same pon kt Toy Muzium Penang... tp itu pun pewter version...

    ReplyDelete
  5. wah..dah pernah pegi ker toy muzium tu?tu la tempat yang teringin sangat pegi,tapi tak lepas2 lagi,huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. ijatnuar87: Dah 2 kali pg Bro... Maybe nk pg lg awal bulan depan... Figura Fan mesti pg punye.. Mmg banyak Gile koleksi kat sane... Show real...

    ReplyDelete
  7. huhuhu...nak kena pegi gak nih...takleh jadi nih...tengok2 dlm gambar jek sblom nih

    ReplyDelete
  8. ijatnuar87: mmg kene Pg... slagi tak pg X complete hidup sbg Collector... He3...

    ReplyDelete
  9. beyeh2....demo g dulu,pah tu ambe menyusul,hehehe

    ReplyDelete
  10. ijatnuar87: Beyeh... kalau nk jd kebetolan... bleh T'serempak nnti... He3...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...