Thursday, January 13, 2011

仮面ライダーの頭 --> Kamen raidā no atama

Kamen raidā no atama... Bahase Jepang lagi... apebende nih?...  Dlm bahase Omputihnye kite sebut Masked Rider's head & bahase melayunye kita panggil kepala penunggang bertopeng... hik3, cam lawak jea bunyinye... Entry aku kali ni nk story cket pasal koleksi kepale kamen Rider... Aku just dpt tunjuk sebahagian jea, coz sebahagian lg ade kt umah Parent aku... Kepala kamen Rider ni ade dlm 2 saiz... Yg Besar tu sizenye B'anggaran setinggi 10 inchs then yg kecik tu plak  lebih kuang dlm 3 inchs...


Seperti dlm gambarajah D'atas, Koleksi aku ni terdiri dr Character dlm cite Kamen Rider Den-O ngan Kamen Rider Ryuki... Character T'sebut adalah, Kamen Rider Den-O, Kamen rider Ouja, Kamen Rider Tiger n sketul kepale watak imagine dlm cite Den-O iaitu Ryutaros-san (Vers. Imagine Tanpa Tuan)... Kepale2 ni smue mmg cun n high Quality... Sculptingnye mmg best, Coloring sangat masyuuk.. Ade D'kalangan member2 aku yg beli kepale ni n then D'org modified jd Lampu Tido... Mmg Cun habeesss... Kepale Kamen rider yg B'cahaye... Tp aku tak mungkin wat camtu coz aku nk mengekalkan Ke-Originality nye.... Kepale ni aku beli secare berasingan n tempat yg B'beza2 ngan harge yg B'beza2... Sekian.... Henshin...

15 comments:

  1. Minat gak Rider ni, tapi tak le lsgi sampsi brli-membeli...heheheh

    ReplyDelete
  2. Fadzli Amir: Minat ni wujud dlm pelbagai jenis... so salah satu minat aku adlah mmbeli ape jua barangan Kamen Rider... Ha3... dengan care tu aku dpt tunjukkan, bahawa aku benar2 minat Kamen Rider... Yihaaa... Henshin... (Itu pon time ade duit le)...

    ReplyDelete
  3. Ijam Ismail: Bley...bley... Jom pindah jd Jiran... He3...

    ReplyDelete
  4. klu adk lki kite kn dia suke power rangers..sumer koleksi dia ader..bli start umo dia 6 thun n skang dia 11 thun..erm..skali ngan cd plk tuh..
    *bdk2 lki ni mcm2 kn..sigh..

    ReplyDelete
  5. hoho saya minat kamen rider ryuki~
    hehe~~bro xde duit la..
    dah keje baru boleh beli kot..
    huuhu~

    ReplyDelete
  6. ~~akoO~~: Mesti beshkn adik kamoo tu.. Saye dulu pon ade gak koleksi Power Ranger (Vers. Migthy Morphin)... tapi mase pindah umah bende alah tu hilang camtu jea... Mmg Benci bile kene pindah Umah...

    ReplyDelete
  7. Anisah Zahorin: Kamen Rider Ryuki mmg best (Vers. Jepang) yg Vers. Omputihnye, impak xde... pastu Kostum die cam ade yg xkene... Kamen Rider Ryuki ni Best Cbab die lain dr lain... Lawan dlm Cermin... hi3.. Xpe.. Duit bleh D'cari... yg pnting Minat & Usaha... Pasti B'jaya... Ganbate... ;)

    ReplyDelete
  8. salam....

    sangat suka blog awak ni..

    ***folo ur blog....***290

    ReplyDelete
  9. Sekamar Rindu: Suke Blog saye..? sukelah skali nagn Tuan nyeee... He3... Kiddin' jea... Blog biase2 jea... Sekadar ingin B'kongsi minat...

    ReplyDelete
  10. Bley... Pindah Umah pastu jd Jiran saye.. Kui3...

    ReplyDelete
  11. kepala penunggang bertopeng?da mcm citer antu la pulak bunyi nye...hu3 :P

    ReplyDelete
  12. Aleen Aiden: Lebih kurangla... C'bab tula Tak smue perkataan kite bleh translate sesuke hati... Hancus... ;p

    ReplyDelete
  13. Hyee! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
    Heyy btw lawa blog and happy blogging! And happy new year 2011! Sempat lagi kan? :)

    Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...