Sunday, January 16, 2011

Cinta dan Lagu...

Assalamualaikum smue Rerakan Blogger... Kali ni aku nk share bende yg laen cket dr biase... Pernah tak mase korang smue tgh hangat B'cinta pastu siap ade theme song... ala-ala OST gitu... he3... Music mmg mampu menyampaikan seribu maksud yg kadang2 tak mampu kita nk ucapkan dan luahkan ngan kate2... Begitu juge ngan Percintaan Aku... (Halamak terjiwang plak kali nih..)... Mase tu aku ngan 'Si Dia'  mmg minat gegile ngan band2 'Indie'.. Nk D'jdikn Cite, Aku ngan 'Si dia' masing2 bley main instrument... Aku bley Scaling Lead ngan Rhythm guitar n then die plak mmg ade band sebloom ni & specialist main Bassist ngan singer.. ha3... (Jodoh kot)... So, klu B'dating mase tu, sambil B'sembang mesti ade lagu background... So, secare otomatiknye, lagu tu jadilah kami nye Theme Song... Lagu ape tu..?

video

'Hanya Kau' dr Underground Band 'The Siblings'... Band 'The Siblings' ni adalah Band kelahiran Selangor & D'tubuhkn pd tahun 2003... Mungkin ramai yg tak tahu kot... Tp Band ni just kuarkn satu 'Single Album' jea iaitu 'Happy Birthday Pop Oi!' yg mengandungi 5 buah lagu pd tahun 2005... Band ni D'Anggotai seramai 6 org iaitu 'MissJay, Tam, Sham, Shieza, Herry & Along'... Tp skang name band ni terus menyepi... D'mane mereka..?.. Video Clip utk Band ni mmg Tak pernah wujud... So Aku T'paksala Create sendiri cam kat atas tu... he3.. Klu nk wat Vc btol2 bleh, tp nk kene cari talent dulu, pastu budget kene pikir & yg paling penting mase... Tak Cukup mase de... So... Lu Pikirla sendiri... Hua3...


Lirik ni penat Aku hafal n taip balik.. he3... Ade gak aku cari dlm Internet utk dienye chord guitar tp xde... yg Request tu bykla, tapi xkn xde yg bleh carikn chord lagu ni..?.. So, Aku pn godek2 la gitar keramat aku n jumpe lah aku akan chordnye... Tune gitar mesti kene standard.. jgn dok drop2 string... Kompem hancus... He3... Chord ni aku dpt dr care aku nyanyi n dengar yg hampir2 dengannye... So, klu ade ralat ke xde bunyi trus ke, kene bagitau... Aku akan cube try test balik... Ha3...

A E F# D E

A
hanya kau
E                                
yang selalu ku rindu

F#                                       D
wajahmu sering mewarnai hidupku
A
hanya kau
E                                                   F#
hanya engkau yg selalu ku cinta

D
selamanyaaa
E                              A
apa saja yang kau minta
E                                   A
akan ku tunai segala
A                E
wahai dewi…
E                          F#
kaulah penyeri dikala ku sepi

D
ketika ku sendiri
A               E
ohh sayang..
                 E                               F#          D               E              
kehadiranmu umpama sinar suria
A                    D
bagaimana aku bisa
                  F#                          E
melupakan dirimu hingga ke akhir hayatku

A                                            D                
cubalah kau renungi kata-kataku ini

  F#                                      E                      A
satu-satunya dihatiku hanya kau sayang..



Klu D'dengarin lagu ni... mmg Aku akan kate suare penyanyi die sumbang-mambang... Hancus,.. Tp Tak kisahla, yg penting aku mmg suke lirik ngan irama lagu ni... Rase Hepi jea bile dengar... D'pendekkan cite, Aku & Si Dia mmg sgt2 sukakan lagu ni.. Dan Alhamdulillah, hubungan kami sampai skang masih fresh cam baru2 B'cinta lg... He3... So, Aku tujukan khas lagu ni utk Si Dia yg slalu D'hati... Layanzzzz....

8 comments:

  1. wah33...ada theme song..maca I jugak dulu...tapi I lagu baik2 syang-wali band..hehehe...

    ReplyDelete
  2. Tahlerr: Sebenarnye smue B'gantung pd Keikhlasan... Pastu B'cinta mesti lah ade batas2 nye... InsyaAllah... Lagu Waliband tu.. Saye layan gak... he3...

    ReplyDelete
  3. bukan mse bercinta ade theme song.. mse pisah pun ade theme song gak tauu.. T__T

    ReplyDelete
  4. setuju2!! lagu yg x best pun kdg2 bila dh jadi theme song lagu msa brcinta, terus jadi sedap! hehee...

    ReplyDelete
  5. Yuny Khoo: He3... nk wat camner, mase pisah tu la kite mule layan lagu2 cedey... Secare otomatik jdla 'theme song' Pisah... ha3...

    ReplyDelete
  6. areteacar: Sebenarnye lagu2 mase B'cinta nila yg jd 'Sentimental Value'... Itu yg wat kite tringat-ingat... Layan... kui3...

    ReplyDelete
  7. hye my sweetheart..thanks for the entry..terharu sgt..suka bangat lagu ni..hehe..hanya kau
    hanya engkau yg selalu ku cinta
    selamanyaa..:)

    ReplyDelete
  8. Nikisa Izas: He3... Semoga hubungan ni semakin kuat & utuh... Gud Luck utk our Relation.... Yeeehhhaaaa....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...