Thursday, February 10, 2011

Rumahku... Syurgaku...

Assalamualaikum pembuka bicara.... Setelah hampir dua minggu aku menyepikan diri dari dunia blog yg tidak pernah ada hentinye... Aku sebenarnye sedang bertapa setelah terlibat ngan kemalangan tempoh hari... Xdelah berat sangat cedera fizikalnye, tp mental ade kacau... aku mengalami sedikit 'trauma'... takbleh tgk traffic light ngan motor lalu sebelah kete... Parah jiwa raga aku nih... Tapi kini aku cam dh bley melaluinye... cume kekadang still terase.. Just BerIstighfar (إستغفار اللَّهَ) jeala... Dlm situasi camni, family dan rakan2 banyak memainkan peranan.. Thank's a lot... U all always are the best...

Sepanjang Cuti pd minggu yg lepas, Aku habeskn mase bercuti D'rumah Parent aku kt Tanah Merah, Kelantan.. So, entry kali ni adalah pasal aku dh mule 'Homesick'... Nak balik Kampung lagi...

Ape bende 'Homesick' nih?... 'Homesick' ni adalah sejenis penyakit yg mane kite terlampau rindukan umah n family kite kat Kampung halaman... Biasenye penyakit2 camni just kene kt bebudak sekolah asrama n perantau2 yg merantau jauh D'negeri org... Samelah situasinye ngan aku skang nih... 'Rumahku, Syurgaku...' cam tajuk karangan darjah 6 jea...

Dalam pada mase B'cuti, kami sekeluarga smue B'kumpul... Meriah sgt rasenye... Cine yg beraye pd hari tu pun kalah.. suare kanak2 riang, tangis si kecil, kelahi kekanak, borakan dewasa, suare television, PES 2011 & mcm2 riuh-rendah lagi... Bukannye senang nk dpt B'kumpul camtu, kekadang jea... Kete kt Halaman Umah jgn cakapla... Penuh... selak kete baru nampak umah... Ha3... Jadinye, skang ni aku mule menghitung hari untuk bertemu ngan cuti panjang yg keseterus kalinye... I really Miss that sweet Memories...

NAK BALIK KAMPUNG LAGIIII....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...