Tuesday, June 28, 2011

Chic Pop Street Market vs Flea Market

Dalam kesibukan minggu-minggu bekerja yg penat lagi membosankan, terselit hari d'mane kite kenali ngan name hari minggu... That's mean, CUTI la... Yeeaahhooooo.... So mcm biase, hari2 minggu aku akan diisi ngan aktiviti2 yg menjahanamkan duit pocket aku n menajamkan pemerhatian aku tentang keadaan sekeliling (Observation Skill)... Dlm hal ni, duit aku anggap berbaloi jika D'habiskn demi menambah ilmu pengetahuan & pengalaman... 

Hari minggu yg lalu, telah diadakan 2 Fashion Bazaar secara serentak di 2 tempat yg berlainan & mempunyai konsep yg hampir same.. First skali, aku menghayunkan langkah ke Chic Pop Street Market yg terletak di Jaya One, Jalan Universiti, Petaling Jaya.. Klu tak salah aku, ini adalah kali ke-8 Bazaar sebegini D'anjurkan. Seperti biase, para2 pemilik booth yg terlibat adalah dtgnye dr kalangan Kengkawan Blogger yg Femes2 dlm bidang Fashion.. So, itulah pluang Shopping sambil B'gambar... Ha3... (Tp aku Cameraman jea..)...


Layan memang layan... Tp.. pada pendapat aku, Event kat C'ni kali ni agak kureng cket jike nk D'bandingkan ngan event yg same pernah diadakan pd 2 april lalu... Mungkin dulu lebih padat ngan Booth2, sampai nk B'siar-siar pon B'sesak-sesak... Ape2 pun, ia B'jalan lancar n org pon enjoy B'shopping Di C'ni.

Setelah kepenatan kat C'ni... (Factor Kepanasan)... Aku trus b'gerak ke Event yg seterusnye, iaitu Flea Market yg D'adakan D' Millenium Square, Sec.14, Petaling Jaya... Lokasinya tidak jauh dari Jaya One... Berbeza pula suasana D'Cni, ianya adalah sebuah Bazaar Fashion yg D'adakan dlm Shopping Complex... (katakan tidak pade kepanasan Matahari...) P'kara yg 1st skali aku buat bile sampai C'ni adalah, jalan-jalan melihat Booth... Hmmm... Takde sorang pon yg aku kenal... Maybe D'org ni bukan Blogger kot... Tp itu bukan halangan... Yang penting adalah tahap ke'Variety' an Booth D'situ... Harge menarik, Org pon tak ramai lagi.. (maybe pengunjung dah plan utk dtg pade hari ke-2...).. So, bleyla B'shopping ngan selesa... (Yolah tu...)


Maka begitulah satu hari yg aku luangkan kat Event Fashion yg sebelum ni jgn harap aku nk pergi... Itulah kesan & penangan Pujukkan dari Cik Nikisa Izas... Sampaila skang ni aku dah mule nk B'ckap & B'jinak2 dlm bidang Fashion... (Janji bley tambah Ilmu..)... Pape hal pun.... Layaannnzzzzz.....

4 comments:

  1. entry anda mmg terbaik..saya suka..BLEH TUJU LAGU?....hihi..btw love u sgt2...

    ReplyDelete
  2. Nikisa Izas: Ha3... Puji nampak..? ade pape ke ni..?... Bley.. bley... Love U 2 sgt2... ;)

    ReplyDelete
  3. really like the poster ! :D wuU sweet korang nih !

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...