Tuesday, August 16, 2011

Sebab Bersebab...

Kenape dah lame aku tak berblogging...?... Al-kisahnye bermula pade satu hari yg blues habes... sekitar hujung bulang Jun 2011, aku telah di Uji ngan demam yg agak teruk... Sangat Sadis... Hua3...
Selame hampir seminggu lebih aku Terlantar, lesu tak bermaya... 1st day aku demam, trus pg Klinik n then Mak Cik Dr. pon ambik darah aku kat area tangan kanan... Cuak mmg Cuak, mane taknye... time tu Denggi tengah menjadi2.. Tp, Alhamdulillah... Aku bebas Denggi... Tp demam aku makin teruk... Hari ke-4 demam, skali lagi aku menziarahi Mak Cik Dr.... Ambik Darah lagi... kali ni kat bahagian celah lengan plak... bley tahan gak die nye pedih... Kali ni same gak... Negative Dengue... Cume Dr. ckp maybe antibody aku sgt lemah n Demam aku makin parah adalah D'sebabkn Tonsilitis... Bengkak tu... Bukan main byk Ubat aku terpaksa telan... Tp demam aku still lagi tak baik2... Heran Btool Aku... Maleh la plak nk mengadap Mak Cik dr. utk kali ke-3... Tp apakan daye... Demam aku makin menjadi2 n then masuk hari yg ke-9, sekali lagi aku terpaksa mengadap Mak cik Dr.... Kali ni demam aku pelik cket... Badan aku penuh ngan ruam2 kemerahan.. gatal sesangat... Sekali lagi die nak ambik darah... Tangan kiri plak jadi mangsa.. Tp kali ni azab aku tanggung lebih cket... cucuk punye cucuk bley plak darah taknak kuar... ape lagi, Mak Cik tu dok korek2 Jarum Picagari tu sampai aku dah rase cam nk pitam... beberapa minit kekejaman tu berlaku, still takde hasil gak... Dipindahkn plak Jarum tu kat lengan aku... Skali lagi bende yg same berlaku... Hampehhh... Last2 Mak Cik Dr. tu surrender... Die pon ckp aku dah On da Baek nih... n then Ruam kemerahan tu adalah effect dr Demam aku... Btool Ke..?... Btool la tu... Layannnzzzzz....

Monday, August 15, 2011

Sepi ku Menyepi

Assalamualaikum rerakan Blogger smue... Terlebih dahulu Giorgio ingin ucapkan Selamat menunaikan fardhu Puasa pade smue Umat Islam seluruh dunia & terutamanya D'Malaysia.. Sudah lebih dari sebulan aku menyepikan diri dari dunia Blog nih... Mcm2 hal yg berlaku... So, Aku terpaksa mengambil keputusan utk menyepikan diri buat seketika... So, mungkin dgn kehadiran entry kali nih adalah tanda utk aku skali lagi bergiat aktif dlm dunia berbloging ni... So... I'm back...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...