Friday, October 14, 2011

Isu Panas: Siapakah sebenarnya Ramlah Ram?

Assalamualaikum...
Kehadiran aku kali ini hendak membongkarkan satu rahsia yang mungkin selama ini kita tidak tahu dan tidak sedar mengenai seorang artis wanita yang muncul pada era 80-an dan masih lagi berjuang dalam bidang seni nyanyian tanah air. Artis yang dinyatakan pernah muncul dengan lagu yang ber'genre' Pop Rock dan Balada, seterusnya ditukar kepada 'genre' etnik kreatif. Antara lagu yang pernah popular dan sering dimainkan di corong-corong radio ialah kau kunci cintaku dalam hatimu, diam-diam jatuh cinta, selamat jalan romeo dan banyak lagi. Artis tersebut ialah Ramlah Ram...


Tapi sejak kebelakangan ini timbul satu isu yang mempertikaikan identiti sebenar Ramlah Ram.. Benarkah isu yang dipersoalkan itu?.. sejauh manakah kebenarannya?.. Siapakah sebenarnya Ramlah Ram ini?.. Ramlah Ram dikatakan sebenarnya adalah seorang Ahli Gusti yang berjaya.. Beliau dikenali dengan nama....


'John Cena'... Benarkah berita panas ini?... Sejauh manakah kebenaran cerita ini, Isu ini diperkuatkan lagi dengan satu penemuan bukti oleh Encik Google... Bukti tersebut ada disertakan di bawah..


Ha3... Hampeh... sebenarnya semua cerita kat atas tu karut, semuanya bermula masa aku saja-saja dok layan 'Google Translate'.. Tiba-tiba rase nak tahu kalau-kalau nama melayu ni boleh di'translate dalam bahasa Inggeris' ke tidak? So, terlintaslah aku pada nama artis kegemaran aku masa kecik-kecik dulu, Akak Ramlah Ram. Nak tahu lebih lanjut cuba-cubelah buka 'Google Translate' tu... Kepada Kakak Ramlah Ram, saya Minta Maaf banyak-banyak, ia hanyalah sekadar gurauan dan tidak bermaksud untuk menjatuhkan imej atau air muka mana-mana pihak... Semoga hidup kita sentiasa tersenyum ceria kerana senyuman itu adalah satu sedekah... Allahualam...

23 comments:

  1. hihi...ni semua salah Google Translate..npe wat cm tuh kan kat akak Ramlah Ram..:)haha

    ReplyDelete
  2. Nikisa Izas: Itula pasal... Camne bleh jadik camtu plakkan? He3.. ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha! tertipu rpnye..haha..btw..folo me bck ya...done flo u :)

    ReplyDelete
  4. HAHAHA- berkerut- kerut dahi kite bace b4 tahu kebenarannya- hampeh tertipu rupenyeer..;0

    ReplyDelete
  5. wakakakk! bro! terkena aku..! huu~

    ReplyDelete
  6. budus punya translateerrr..
    HAHAHA!

    ReplyDelete
  7. Siti Nuradzmeen:He3... Apakan Daya... Done.. ;)

    ReplyDelete
  8. cik Es ღ: Jangan kate berkerut, mate pon bukak luas2 nk bg confirm btol ke x?... Ha3...

    ReplyDelete
  9. Syahrinz: Hi3... Lu kena Beb... Ha3... Wa pon dah kena.. :)

    ReplyDelete
  10. AwieKashi: Tapi yg Budus tu jugakla yg ramai dok gune.. He3... :)

    ReplyDelete
  11. cube try taip ziana zain pulak google translate..
    same jer... hahaha. tp jadi lain...

    ReplyDelete
  12. hehehe..kelakar la..google translate xleh pakai..hee

    ReplyDelete
  13. sabry oppa: Ha3... Xsmue yg kuar dr google translate tu btol... :)

    ReplyDelete
  14. IzwanIzzati Pretty Collections: Ha3... Certain2 thing bleh la nk pakai tp itu pon kene confirmkn ngan lain2 kamus gak... ;)

    ReplyDelete
  15. kalau betul la john cena tu ramlah ram..dia la org paling teruk kena bedah dalam bumi..hahaha

    ReplyDelete
  16. cuba taip beatles..kuar siti nurhaliza :)
    try2..haha

    ReplyDelete
  17. Ayie a.k.a Nyei: Ha3.... Gitu la gamaknye... :)

    ReplyDelete
  18. Zemint Firdaus: He3.. Siti Nurhaliza tu saki-baki The Beatles kot... :)

    ReplyDelete
  19. kalau taip siti nurhaliza translate bm ke bi lak kuar sam milby..haha

    ReplyDelete
  20. pergh ingtkan dia nak ulas pasal ramlah ram punye penampilan. hahahah gler form 1,2 suke gler tgok john cena kat tv3 kul 10. hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...