Monday, November 14, 2011

Hunny The Explorer

Assalamualaikum... Dipagi Isnin yang agak Blues ni, aku nak 'share' sikit pasal anak buah Aku yang Comel dan sentiasa berjaya membuatkan kami semua terhibur dengan keletahnya. Baby comel yang aku maksudkan itu adalah 'Hunny The Explorer'... He3...
Name sebenarnya adalah Ridania Hani Riduani, Si Comel ni adalah anak kepada Kakak Kandung Aku iaitu Puan Noorul Hafeeza. Si 'Hunny' yang Comel ni sudah mencecah usia 11 bulan, tapi saiz badannya yang kecil dan kiut menyebabkan ia kelihatan baru berusia 4 hingga 5 bulan. Hobinya adalah merangkak dan mengembara setiap pelusuk rumah, selain dari itu Dia juga seorang Baby yang aktif dan sangat gemar bergurau senda. Setiap masa Aku yang terluang pasti tidak akan jemu jikalau ada Si Hunny yang Comel ni sudi menemani... Hi3...

Apa yang  menarik pasal keletah Si Comel ni adalah kepantangannya melihat orang yang sedang makan. Pada Kebiasaannya jika Aku makan berseorangan, Aku akan bawa pinggan dan makan kat depan Tv. Tapi harus berhati-hati... Ade mata yang sedang memerhati... He3.. Dengan mata yang bersinar-sinar... mimik muka yang sedang senyum lebar kelihatan agak melucukan dan diiringi suara... "ba,ba,ba... ta,ta,ta...". Ha3... Pastu laju jea merangkak ke arah aku dan terus memanjat sofa dengan penuh harapan. Tapi usahanya itu sememangnya tidak sia-sia... Kompom aku suapnye... mane bleh tengok muke kesian camtu... Terlintas gak kadang-kadang dengan keletahnya yang melucukan itu seolah-olah kelihatan seperti kucing yang comel... Ha3... Sorry yea Adik Hunny yang Comel, Uncle Kidding jea... (~_^)

Selain dari itu, dada Masa Aku sedang bermain gitar dalam bilik sendirian, tibe-tibe ade suara dari belakang meyapa... "Ta,ta,ta... Ba,ba,ba..." Ha3... Si Hunny nak join rupanye.. Si Hunny ni juga pantang mendengar bunyi-bunyian pasti die akan menari-nari dengan cara menghayunkan badan dan kepalanya. Bunyi Mug berlaga ngan penutup pun bleh die nak layan menari gak. Apatah lagi kalau mendengar deringan petikan gitar yang sumbang dari aku. Jadi, bila Si Hunny ni dah interframe... maka aku terusla tukar genre Pop yang aku layan tadi kepada lagu kanak-kanak kegemarannya... 'Ba, Ba, Black Sheep'... Ha3... Ape lagi tersengih lebarlah die sambil menghayun-hayunkan badan seronok menari. Begitulah serba sedikit keletah Si Hunny yang Comel ingin Aku kongsikan... Untuk mengambarkan bagaimana suasana tersebut, Maka Aku sharekan kat bawah ni Video Lagu 'Ba, Ba, Black Sheep' skali ngan Chord gitarnya... Jom kita Layan sama-sama...

video

C
Baa, baa, black sheep,
F            C
Have you any wool?
F        C
Yes sir, yes sir,
G          C
Three bags full. 
C           F
One for the master,
C           G
One for the dame,
C               F
And one for the little boy
C              G        C
Who lives down the lane.

10 comments:

  1. Ba, Ba, Black Sheep saya xtahu nyanyi lagu ini..Hunny please tlg ajar auntie..(ikut rentak lagu tu ok)..hihi..

    btw Hunny always cute and auntie sgt gerammmmm tgk hunny..nasib jauh jea..kalau dekat mmg xlepas..hihi

    ReplyDelete
  2. Nikisa Izas: Ha3... Uncle die pon baru reti nyanyi lagu nih... mase kecik2 dulu xpernah tahu pun lagu ni wujud... Nanti Uncle die ajar la yea... He3... ;)

    ReplyDelete
  3. assalam...wah sgt comel baby hunny...geram tgk...smpaikan slm buat dia yea...hehehe

    ReplyDelete
  4. Shahdiana: Hari2 Geram tgk Si Kecil ni... Comel Sangat... ;)

    ReplyDelete
  5. Munisyhmohd: He3... Dah sampaikan salam kat Die.. Die jawab "Ta..ta..ta.. Ba.. Ba..ba..." Lebih kurang camtulah bunyik nye.. :)

    ReplyDelete
  6. eee geram putih , comey , pinjam boleh ? hahaha :)

    ReplyDelete
  7. Nur farahiza: He3... Bleh aje... Mehla C'ni... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...