Thursday, June 6, 2013

Blog Makeover

Assalamualaikum...
Entry kali ini adalah kesinambungan dari bag Packing trip aku ke Kemboja. Sepanjang perjalanan di sana, kami di temani oleh pemandu Tuk Tuk yang bernama Abdul Rahman. Banyak cerita yang menarik kami kongsikan. Topik-topik yang kami sembangkan adalah dari tempat-tempat menarik di Kemboja, aktiviti masyarakat di sana hinggalah kepada topik mengenai blog.

Bila bercerita tentang blog, Abdul Rahman dengan pantas mengeluarkan samsung tab 7.0 nye dan terus menunjukkan blog Tuk Tuk Muslim miliknya. Dia beriya-iya bertanyakan pendapat mengenai blognya itu. Katanya, blog tersebut telah dibina oleh adiknya pada tahun lepas (2012) memandangkan dia agak kurang mahir dalam bidang tersebut. Aku pun sedikit sebanyak berkongsikan blog ini kepadanya sambil menunjukkan beberapa contoh blog yang lain. Dengan perajaan yang sangat teruja, terus dimintanya aku untuk membantu dalam membuat penambahbaikan kepada blognya itu.

Sudah menjadi lumrah manusia, berbuat baik harus dibalas baik. Memandangkan blognya itu mungkin boleh menjadi satu platform dalam menaikkan agama yang tercinta. Maka aku tanpa bercerita panjang terus bersetuju untuk membantunya. Aku buat semua ini kerana ALLAH... (^_^)


Blog ini masih lagi dalam penyelenggaraan. Masih banyak maklumat-maklumat yang perlu aku dapatkan dari pemiliknya untuk dimuat naik. Kerja ini memakan masa sedikit disebabkan pemiliknya berada di Kemboja dan kami hanya berhubung melalui E-mail dan facebook. Selain daripada itu, aku juga sangat sibuk dengan kelas-kelas Master dan kerja-kerja sampingan yang lain.

So, kepada rakan-rakan yang mana ada perancangan untuk ke Kemboja, bolehlah jenguk ke Blog TukTuk Muslim ni. Pemandunya sangat peramah dan baik.

Sebelum aku mengundurkan diri, aku nak promote sikit mengenai 'The Izas Design'. Pada mana-mana sahabat yang inginkan perkhidmatan design boleh jenguk ke FaceBook Page 'The Izas Design'.


Akhir kata dari aku, Jangan lupa untuk Vote Blog Giorgio \(^_^)/

28 comments:

  1. Replies
    1. Terima Kasih atas pujian tersebut... (^_^)

      Delete
  2. wahh2, hebat ! all the best (n_n)

    http://lynndamya.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Cik Lynn Damya (^_^)
      Giorgio akan menyusul nanti yea...

      Delete
  3. Assalamualaikum, dah vote..hehe..good luck..
    dan semoga bisness maju jaya lg..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...
      Trima kasih byk2 Cik Asyik
      He3.. Insya ALLAH (^_^) Smoga Dipermudahkan-Nya

      Delete
  4. mmg ada plan nak ke kemboja
    boleh lah mtk nasihat dr diorg ni ea
    nasib bek jpa org belah sn..snglah t ada guide hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg snang klu ade contact ni...
      Nnt Giorgio bleh bg link fb tuktuk muslim... lg snang nk contact (^_^)

      Delete
  5. tima kasih sebab sudi singgah blog saya..sebagai blsn, sy follow blog ni juga.. =)

    *bagusnya tolong kawan disana dalam berblog.. =)
    bantu membantu untuk kemajuan bersama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same2 saudari Mimie Najib...
      He3, Giorgio mmg suke tlg org...
      Org berbudi kita berbahasa, Org memberi kita merasa... (^_^)

      Delete
  6. hulamaks bro~~ cantik btul r design tu...all green gtu...hm...kalo nak p kemboja krole tau da nak cari sapa...tq yew...vote

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala... lebih2 plak Krole ni... he3...
      Mmg digalakkn dptkn perkhidmatan Tuktuk Muslim ni...
      Trima kasih atas vote bro Krole yea (^_^)

      Delete
  7. alhamdulillah bantu membantu sesama muslim... btw done follow u bro - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3... Insya ALLAH... benda yg baik ape salahnyekn?
      Thank's 4 Following... (^_^)

      Delete
  8. Class kau, driver tut tut ada blog.. Bagus. Salah satu cara nak promote perkhidmatan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3... Tuk Tuk di alaf cyberla katakn (^_^)

      Delete
  9. Seronoknya dapat bag packing ke kemboja.
    In shaa Allah, nt sy singgah ke blog tuk tuk muslim yaa. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3... mcm ade plan nk ke sane jea Cik Nies?
      Best tau...
      Jemputla menjenguk Blog beliau (^_^)

      Delete
  10. wow...hebatnye.....macama nak pegi kemboja la..tapi takde duit (masih budak la katakan) hehe....well done encik giorgio ..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak lg ke?... He3
      Tempat yg akan Giorgio pg skali lagi... (^_^)
      Bro, simapn duit banyak2 kt bleh pg same2... Giorgio numpang jea nnt... He3

      Delete
  11. Wah bestnya ada rakan di kemboja ! Buat baik dibalas baik kann ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... tepat skali Cik Nor Fatihah... buat jahat pn kite balas baik gak kn... He3 ( terskema plak Giorgio)

      Delete
  12. Wah, macam tu lah baru kawan hehe..

    Blog awk dah masuk bloglist..tqvm bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trima kasih byk Bro Elih J... (^_^)
      Keep in touch....

      Delete
  13. singgah sambil follow sini! :) #1267

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank's sha (chirp chirp)... (^_^)
      I'll visit u later...

      Delete
  14. Tuk2 muslim. hijau itu indah. muehehee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...