Sunday, June 9, 2013

Bloggers Brushing Day with Systema

Assalamualaikum...
Dah gosok gigi semua hari ni? Dah berapa kali?... He3...
Entry kali ini adalah berkenaan event yang telah aku hadiri pada sabtu yang lepas iaitu pada 8 Jun 2013. 'Bloggers Brushing Day'. Event ini telah diadakan di Bangunan Bakti Siti Hasmah, TTDI. Event ini dibuat adalah untuk memperkenalkan dan mempromosikan produk berus giginya yang sangat lembut dan sangat selesa digunakan.

Bangunan Bakti Siti Hasmah, TTDI

Lokasi Event Systema di adakan.

Setibanya di lokasi, perkara yang pertama perlu dibuat adalah sesi pendaftaran. Memandangkan kehadiran aku pada event tersebut adalah diatas tiket Mek Onie, Maka teruslah aku mencari tuan empunya nama tu dulu dan akhirnya boleh masuk. Sebelum lebih jauh aku melalut, aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada Mek Onie dan terima kasih banyak-banyak juga aku ucapkan pada cik Asyik dan terima kasih juga aku nak sampaikan pada penganjur event ini, Systema kerana sudi bagi aku masuk.

'Stand Bunting' untuk Iklan Systema

Cik Akak penjaga Kaunter yang cantik manis.

Buat pertama kalinya dalam hidup aku ni, Event yang menjemput tetamunya untuk makan-makan bagi kenyang dulu. Apa lagi, aku memang pantang dipelawa. Kita makan dulu.

Bihun goreng ala-ala chinese noodle

Salad antara makanan feveret Giorgio

Rojak buah - 1st time campur rojak buah ngan nasi.

Ayam masak ape ntah, tapi sedap.

Rupa macam karipap tapi sebenarnya 'Pineapple Puffs'.

Begedil Ikan ala-ala Thai a.k.a 'Fish Patties'.

Ais Lemon Tea yang pekat dan sedap.

Kopi bancuh sendiri sesedap rasa.


Ha3... Inilah koleksi dalam pinggan Giorgio. Tersadai kekenyangan.

Setelah selesai makan, aku dan blogger yang lain diberi peluang untuk menguji dua jenis berus gigi antara 'Curvy' dan 'Slim'. Ini satu lagi pengalaman yang baru bagi aku. Menggosok gigi dalam keadaan perut yang sangat kenyang.

Pek Percubaan - Curvy Brush, Slim Brush & Ubat Gigi.

Para Blogger yang sedang menguji berus yang paling best.

Gosok jangan tak gosok.

Hasilnya... bling, bling... Cantik tak Kak Ton... Ha3

Bagi aku, antara kedua-dua berus gigi yang telah aku uji. Berus gigi 'Curvy' mempunyai rekabentuk yang menarik, bulu berus yang medium dan sangat puas bila digosok. Hal ini mungkin kerana dia mempunyai bahagian 'absorber' dan saiz yang agak besar. Manakala untuk berus gigi 'Slim'. Buat pertama kalinya aku memberus gigi dengan satu perasaan yang sangat seronok dan teruja. sangat lembut, kebersihan yang sekata. Sehinggakan bahagian dicelah-celah pun bersih. Maka aku pilih 'SLIM'.

Amos Lee sedang memberi sedikit penerangan.

Ketua Pemasaran Produk Systema dengan penyampaian yang sangat menarik

Blogger-blogger yang hadir.

Blogger-blogger yang aku kenal.

Produk Berus Gigi Systema.

Minum Kopi sambil mendengar penerangan.

Masa untuk menjawab 'Survey Questionnaires'.

Blogger Famous Cik Innanie, Mek Onie & Cik Asyik.

Sesi bersembang ngan Mr. Amos Lee

Blogger-blogger yang turut memeriahkan Majlis. Bro Sop pun ade.

Goddie Bag yang sarat isinya.

Sekali lagi aku tujukan ribuan terima kasih pada pihak penganjur, Systema. Penganjuran Event tersebut telah banyak membantu dan memberi maklumat kepada aku dalam kaedah dan cara yang betul untuk penjagaan gigi agar sentiasa kekal sihat. Aku juga tidak perlu memikirkan stok berus gigi untuk selama 5 bulan. Sangat menarik.

So, rakan-rakan pun boleh dapat stok berus gigi percuma. Mudah saja, cuma klik DI SINI dan jawab beberapa soalan yang sangat mudah. Apa lagi mahu tunggu, Serbulah. Sekian, terima kasih.

Jangan Lupa Vote Giorgio yea:

41 comments:

  1. weeee...best dpt berus gigi percuma..seronokkan berus gigi bersama2 blogger lain..hahaha..xpernah dibuat org kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3... Mmg Best, berus gigi beramai-ramai sambil melawak... (^_^)

      Delete
  2. teringat zmn sekolah rendah bila gsok gigi ramai2
    kini gsok sama blogger plak... adus
    event yg ringkas dan mnarik
    suka event cam ni sbb ilmu pun byk dapat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3... Rasenye smue ade moment gosok gigi tepi longkang mase kecik2 kan... He3
      Lagi menarik cbab dpt gosok gigi skali ngan Bro Sop... (^_^)

      Delete
  3. Kak tonnn cantikkkk. Hahaha.
    Bestnya dpt join event cmni. Nak join jugakkk. Wawawawa. Nk jumpa blogger2 hebat tuuuuuuu... hihikhik. Lepasni confirm cantik ni gigi giorgio. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3... Pasni NinaAz pn join gakla yea...
      (^_^)... Cantikla sangat kannnn... He3

      Delete
  4. Okayyy, jommm gosok gigi. Teeeheee.
    Program yang menarik dan bermanfaat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Program yg mengeyangkan perut sebenarnye ni... (^_^)

      Delete
  5. wah..berus gigi nampaknya..hehe..
    membalas kunjungn ke sini & done follow blog ni..thanks atas komen anda..
    owh..so, tak buat account google+ ke?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom join berus gigi skali...
      Terima kasih atas pemollow an itu...
      Ade Akauan Google+, tp lg best klu follow ikut blog jea... (^_^)

      Delete
  6. hehehe xD banyak nyer lam pinggan...hahahha.. xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula.. semua benda nk rase... Hasilnye...
      Perut kenyang (^_^)... He3

      Delete
  7. owh wowww bestnya...dah lepas sesi makan kena gosok gigi he3...ramai tu blogger best2 yang datang.wah bolehlah cuba beli berus gigi ni pulak ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best dpt berkumpul ngan Blogger2 power ni...
      Memang kena cube Berus Gigi Systema ni... Lembut jea (^_^)

      Delete
  8. Aku paling suka part makan tu.... hehehehe

    ReplyDelete
  9. Sedapnya makanan tu..! Haha sy menda lain xnmpk, nmpk makanan je

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3... best2... i2 jugalak bnda pertama yg Giorgio usyar (^_^)

      Delete
  10. comelnya kak ton.. hihi.. seronoknya sesekali join event macam ni.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pasni Mizz Aiza pn bleh join gak... Lg meriah kot (^_^)

      Delete
  11. bling2 dah mata nie,tgk gg awk putih berseri,mmg nak kena belilah berus gigi nie..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha3... Mmg kn bli... Mmg cukup best berus gigi ni (^_^)

      Delete
  12. SAMA-SAMA AND THANKS SUDI DATANG TAU...... HEEEE...SYOK JUGAK SEBAB DAPAT JUGAK JUMPA ,HEEEEEEE.....NEXT TIME KALAU ADA LAGI ONIE JEMPUT KEH :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank's Mek Onie, event yg best cbab dpt mkn byk....
      I2la... slalu dok dgr name jea, at last dpt jumpe live (^_^)
      Wokey... mmg ditunggu2..

      Delete
  13. Wah, rojak kegemaranku haha..sodap tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rojak kt c'ni best.. lg best dpt lantak ngan nasi n bihun... (^_^)

      Delete
  14. assalamualaikum,

    okay lah anak2, lepas makan selalu kita buat apa?...ye pandai...gosok gigi..jangan tak gosok..hehehe ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gosok gigi Bunda... he3... gosok mesti kna gosok... (^_^)

      Delete
  15. chomel2 jer makanan tuuu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula... same comel ngan org yg mkn 2... (^_^)

      Delete
  16. Penjaga kaunternya manis dan cantik, makanannya juga bikin lapar nih hehe... nice event kawan, semoga sukses selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3... awek kaunter mmg cun, mknanan 2 pn dh buat Giorgio kenyang... after this blehla Anthonie join skali ya... (^_^)

      Delete
  17. Replies
    1. Terima kasih krn sudi jenguk Blog Giorgio... (^_^)

      Delete
  18. wahh,, makanan semua nampak sedap2 belaka. bestnya dapat pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. He3... mkn free smue sedap... xpe, pasni Akak Roslita pn bleh join (^_^)

      Delete
  19. Event promosi yang sangat menarik!
    Terima kasih sudah berkunjung :)

    www.1sthappyfamily.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sgt menarik... part gosok gigi 2 yg pling xcited... (^_^)
      Same2... trima kasih krn sudi meluangkn mase disini...

      Delete
  20. kita knal blogger sop, inanie n mek onie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorg Cool kn...? Baik jea orgnye (^_^)

      Delete
  21. nie dah terlebih dari kak ton nie....mesti kan ton menangis punya ...hihi :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...