Saturday, July 20, 2013

Pencarian Cosmopolitan Hunks 2013

Assalamualaikum...
Entry ni dah lama aku nak Postkan. Tetapi semasa Event ni berlangsung, aku terlalu sibuk dengan tugasan utama aku. Maka terpaksala aku menunda Entry ini hingga ke hari ini. Harap masih Valid untuk dikongsikan.

Metropolitan dengan Cosmopolitan... Sama tapi tidak serupa. Mungkin penghujung perkataannya sahaja yang sama, tapi maksudnya tidak serupa. Apa yang cuba aku kongsikan ini adalah berkenaan sebuah pertandingan yang telah dianjurkan oleh Majalah Cosmopolitan. Majlis ini adalah kemuncak bagi pertandingan 'Pencarian Cosmopolitan Hunks 2013'. Kehadiran aku ke sini pada hari tersebut adalah seperti biasa, menjadi Photographer tetap Cik Asyik. Terima Kasih banyak-banyak yea Cik Asyik, aku langsung tidak sampai hati untuk menolak pelawaan itu walaupun aku terlalu sibuk.

Blogger yang Hadir - Cik Yana, Cik Pen Merah & Cik Asyik

Event ini telah diadakan di Stage Club, Avenue K, Kuala Lumpur. Kedudukannya betul-betul berada dihadapan KLCC. Tema pada hari itu adalah, 'GLAM ROCK'... Aku yang Glam-glam ni tak berapa nak suka, tapi yang Rock tu boleh aje aku layan... Ramai jugalah selebriti tanah air yang hadir untuk memeriahkan majlis ini.

Pentas yang ringkas

Prop untuk persembahan

Antara hadirin yang hadir

Menunggu acara untuk dimulakan

Majlis bermula sekitar jam 8.30 malam dan majlis malam itu telah dihostkan oleh DJ Radio yang tidak asing lagi iaitu Kieran dan Hunny Madu. Setelah kata-kata aluan di berikan oleh Host Majlis, kami semua telah dihidangkan dengan persembahan yang mantap dan bertenaga daripada Amir Jahari.

Kieran penyampai Hot Fm & Hunny Madu a.k.a Hani Hatim penyampai Fly Fm.

Amir Jahari mendendangkan beberapa buah lagu.

Selain daripada itu, para hadirin juga dihidngkan dengan acara Gameshow yang mana melibatkan para Finalis Cosmopolitan dan juga tetamu. Untuk menghangatkan lagi majlis pada hari itu, persembahan Breakdance juga telah disediakan.

Mengenal jenis bauan dari Perfume.

Tarian yang penuh bertenaga.

Sesi memperkenalkan 10 Finalis Pencarian Cosmopolitan Hunks 2013 telah diadakan sebaik sahaja persembahan tamat. Tidak terlepas daripada itu, Para Mentor juga telah menerima Anugerah Khas dari Penganjur.

Eena Houzyama, Editor Majalah Cosmopolitan

Para Mentor Cosmopolitan Hunks 2013 - Jonathan Putra, Luqman Hakim & Nazruddin.

Hadi Hamdan

Qayyum

Jamani

Azri

Hafiz

Syafik Halis

Amirul Atiq

Muhammad Adam

Amin Hayat

Ahmad Fakrul

Tahniah kepada Pemenang, Muhammad Adam..

Majlis ini telah diakhiri dengan persembahan yang sangat mantap oleh Black. Pada malam itu, Black telah mendendangkan beberapa buah lagunya yang Hits lagi meletup. Setelah semuanya selesai, sesi bergambar dan beramah mesra antara selebriti dan hadirin semua.

Black membuka jaket dan membalingnya kepada penonton sebagai hadiah.

Aidid Marcello pun datang...

Cik Asyik sedang rancak bersembang dengan Chef Anis.

Seronok bersembang ngan En. Budiey malam tu..

Bergambar bersama Juara, Muhammad Adam

Bersama Abang Yasin

Bro Black yang sporting

Hunny Madu a.k.a Hani Hatim yang kiut... He3


Sekian, Terima Kasih... (^_^)






Wednesday, July 17, 2013

Azam Raya bersama Watsons

Assalamualaikum...
Salam Ramadhan dari aku, Hari ini dah masuk hari ke-8 kita berpuasa pada tahun ini. Bermakna, dah masuk 8 kalila kita bersahurkan..?... He3... Sebenarnya hari ini aku ingin berkongsi satu lagi entry berkenaan Event yang aku sertai. Event tersebut adalah 'Azam Raya bersama Watsons.


Pada 4 Julai 2013 yang lalu, aku telah menyertai satu event yang telah diadakan di Al-Amar Lebanese Cuisine, Pavillion. Event ini telah dianjurkan oleh Watson bersempena ketibaan Bulan Ramadhan dan Bulan Syawal nanti. Sebelum aku meneruskan entry aku ni, terlebih dahulu aku ingin mengucapkan bebanyak terima kasih kepada Bro Framestone kerana sudi menjemput aku untuk menghadiri event ini.

Ketibaan & Sesi pendaftaran para Blogger

Menanti bermulanya majlis... Ape yang Bro cari tu?

Para Blogger sempat beramah mesra sebelum majlis bermula.

Pentas untuk 'Talk Session'

Majlis ini adalah untuk melancarkan kempen perayaan untuk menggalakkan rakyat Malaysia untuk berkongsi resolusi Raya mereka di halaman facebook Watson. Pertandingan yang dianjurkan ini akan berlangsung selama enam minggu. Dalam menjayakan lagi kempen ini, Faizal Tahir seorang penyanyi yang terkenal di Malaysia, penulis lagu dan personaliti televisyen telah dilantik untuk menjadi duta selebriti Kempen Azam Raya Bersama Watsons. Dalam kempen ini, beliau akan mengarang sebuah lagu Raya yang unik yang mana akan dilancarkan pada sambutan rumah terbuka yang dianjurkan oleh Watsons pada bulan September nanti.

Dalam pertandingan ini, para peserta perlulah mengeposkan resolusi atau azam rayanya di dalam halaman facebook watsons. Sepanjang pertandingan ini berlangsung, Watsons akan memghadiahkan baucer penjagaan kecantikan yang bernilai RM5  kepada peserta bertuah. Hadiah yang paling menarik adalah, Faizal Tahir akan membuat persembahan di rumah terbuka salah seorang peserta bertuah yang akan dipilih berdasarkan post Azam itu. Segala persiapan, katering dan keperluan Majlis Rumah terbuka itu nanti akan ditaja sepenuhnya oleh Watsons. Majlis Rumah terbuka tersebut benar-benar akan berlangsung di Rumah Peserta yang bertuah. Sangat menarik bukan?...

Apa yang perlu kita buat sekarang adalah terus Log In akaun FaceBook dan terus ke halaman FaceBook Watson


Faizal Tahir sedang bersembang dengan Jessica Ng. Pengarah Pemasaran & Perniagaan Watson.

Chit Chat bersama Selebriti, Di Hostkan oleh Danny Hoh

Para Media yang terdiri dari Blogger dan Wartawan.

Majlis yang sangat meriah diiringi lagu raya.

Majlis dirasmikan oleh Faizal Tahir sebagai Duta Kempen 'Azam Raya bersama Watsons'.

Bantal yang kiut sebagai Souviner.

Bersama para Blogger yang Comel-comel belake... (^_^)

Bersama Bro Framestone yang Sporting Habes...

Tak melepaskan peluang bergambar ngan Duta Kempen, Faizal Tahir

Beginilah agaknya aksi semasa aku tengah dok Snap Gambar... (^_^)

Seperti biasa, setiap kali event yang berlangsung pasti ada disediakan makanan yang lazat dan enak-enak. Inilah saat yang ditunggu-tunggu. Apa lagi terus terkamlah macam harimau lapar... Ha3... Gurau jea. Pada Majlis tersebut telah disediakan lebih dari 30 jenis masakan dan hidangan. Aku menjadi rambang mata melihatnya, dan sebat aje apa yang boleh. 

Ikan masak apa pun aku tak tahu... 

Udang masak pedas kot..

Daging Lembu & Ayam beserta roti

Ayam bersama kacang Dal.

Kambing Panggang... Feveret ni (^_^)

Pelabagai buah-buahan...

Sayur-sayuran...

Masakan dari Rusia... yang ini aku tak bleh nak telan... masam sangat

Seperti biasa, pinggan mesti penuh... He3

Setelah perut kenyang, hati pun jadilah senang. Maka berposinglah aku untuk seketika.. Akhir kata dari aku, jangan lupa untuk menyertai pertandingan anjuran Watsons ini.
'Azam Raya bersama Watson'

Ape Bro Faizal wat kat blakang tu?

Sekian, Terima Kasih... (^_^)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...