Sunday, November 24, 2013

Kisah Paling Gangster

Assalamualaikum...
Pada 14 November 2013 yang lalu, telah berlangsungnya Majlis Pra Tonton Filem 'Kisah Paling Gangster' yang dianjurkan pihak  B&L kreatif dan kerjasama pihak Golden Screen Cinema di GSC One Utama. Majlis promosi ini telah diadakan dengan gilang-gemilang dengan kehadriran pihak Media, pihak produksi dan juga para barisan pelakon. Lebih meriah lagi, telah disediakan sesi 'Red Carpet' bagi menyambut kehadiran Para pihak Produksi dan juga para barisan pelakon yang terlibat disebalik tabir. Adi Fashla telah dijemput untuk meng'Hos'kan majlis pada hari tersebut dan berjaya membuatkan ia menjadi Majlis yang sangat meriah.

Adakah 'Kisah Paling Gangster' lebih Gangster dari  'KL Gangster'?... Terjahla ke Pawagam hari ini... (^_^)

Kisah Paling Gangster Poster

Berpengalaman berkerja di Hollywood dan Malaysia, pengarah filem aksi terbaru Kisah Paling Gengster, Brando Lee memulakan langkah penghasilan skrip dengan satu tujuan yang jelas iaitu filem yang mantap dan lain daripada yang lain. Beliau memgambil masa hampir 4 bulan untuk menghasilkan skrip bersama Alfie Palermo. Inspirasi beliau datang daripada filem aksi Korea (seperti Old Boy) dan Hollywood, Brando yakin filem yang hebat bermulanya daripada skrip yang hebat.

Rakaman dijalankan tanpa henti selama 26 hari, dengan sinematografi oleh Wan Chun Hung. “Saya memang mahu Shaheizy Sam untuk membawa watak utama untuk Kisah Paling Gengster kerana lakonannya yang mantap. Setelah berkerja dengannya, memang sah pilihan saya ini sungguh tepat. Seperti semua sedia maklum, dia merupakan seorang pelakon yang berbakat dan sungguh berdedikasi. Watak Remy memang dicipta sangat sesuai untuknya!”

Brando juga cukup teruja dengan kehadiran Joe Flizzow untuk menyanyikan lagu tema bagi filem ini yang berjudul 'Kongsi'. Kehadirannya melengkapkan filem ini. Filem ini akan berada di pawagam bermula 21 November 2013 dan Brando berharap para peminat filem tempatan akan terhibur dan dapat memberi sokongan.

Cik Asyik ,Cik Innanie & Pn. Ruby... Blogger hebat ni 

Pihak Media yang tiba lebih awal menjamu selera.

Tiket dan Press Kit disediakan pada pihak Media. Siap dapat T-Shirt lagi... Menarik (^_^)

Adi Fashla mampu membuat Majlis menjadi meriah.

Red Carpet... Barisan pelakon tiba mengikut kumpulan masing-masing.

Sesi menandatangan Poster Gergasi 'Kisah Paling Gangster'.

Gangster Wars
Sesi menemubual bersama para barisan pelakon.

Gangster Wars
Barisan Pelakon yang membintangi filem ini.

Adi Fashla, Pengacara Majlis yang sangat ramah.

Bersama Orang kuat di sebalik Tabir... Penulis Skrip, Alfie Palermo (Berbaju Hitam).

Zul Suphian sebagai Ringo

Aalex Yanz sebagai Inspektor Sahak.

Khatijah Tan turut membintangi Filem ini sebagai Mak Remy.

Para Media yang telah bersedia dengan pelbagai soalan.

Sesi 'Press Conference'.

Photographer of the Day... Me & Cik Asyik

SINOPSIS

Gangster Wars

Remy (Shaheizy Sam) bekerja sebagai seorang paramedik yang pendiam. pemalu dengan perempuan, dan sentiasa dibuli oleh rakan sekerjanya. Pada masa yang sama, seperti ramai pemuda lain, dia juga kesempitan  wang. Pendek kata, Remy seorang loser. Sehinggalah hari Remy selamatkan nyawa seorang ketua kongsi gelap bernama Megat. Sebagai balasan, Megat menawarkan peluang kepada Remy untuk menganggotai kumpulannya, tetapi Remy menolak. Namun setelah diugut, Remy akhirnya terpaksa menurut. Kalau dulu, Remy seorang loser kini dia bangkit semula sebagai seorang gengster. lantas terjerumus ke dalam sebuah dunia gelap, tanpa jalan keluar...

Apakah kesudahan cerita ini? Adakah Remy akan menjadi mangsa keadaan? Adakah Remy mampu menyesuaikan diri dalam dunia yang penuh kejam?... Saksikan di pawagam yang berdekatan sekarang...TRAILER


Selamat Menonton... Sekian, Terima Kasih... (^_^)4 comments:

  1. salam blogging bro ... wow ter baik cerita ni , pelakon gemaran saya zul supian ada tu ...

    ReplyDelete
  2. meriahhh aihhh blog entry dia..terbaikk...;)

    ReplyDelete
  3. ohhh shaheizy sam...xsabar nak tgk filem nie...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...