Saturday, July 4, 2015

Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang 2015

Assalamualaikum...

Pejam celik, pejam celik.. Ramadhan pada tahun ini sudah pun memasuki fasa pertengahan. Amacam geng, persiapan raya dah siap?... He3... Puasa bagi settle dulu, barulah boleh prepare raya. Antara yang menarik pada bulan Ramadhan kali ini adalah berkenaan salah satu Festival Ramadhan Klang yang Awesome. 'Festival Ramadhan Klang di Pusat Pemborong GM Klang' telah pun bermula sejak 27 Jun 2015 lagi. Majlis pembukaan rasminya telah berjaya menghimpunkan kesemua individu dibelakang tabir yang bekerja keras bagi merealisasikan festival ini termasuklah pihak media seterusnya menggunakan peluang ini bagi mengeratkan lagi silaturrahim melalui acara berbuka puasa.


Majlis dihadiri sendiri oleh Pengarah Urusan Gamuda GM Klang Sdn. Bhd sendiri selaku penganjur festival iaitu Yang Berbahagia Dato' Lim Seng Kok disamping Yang Berusaha Dr. Leong Khai Hin, Presiden Klang Chinese Chamber of Commerce Industry dan wakil-wakil dari rakan kerjasama festival ini iaitu Universiti Teknologi Mara (UiTM), Projek Iqra' dan Women International Network (WIN).


Festival Ramadhan Klang 2015 yang berkonsepkan 'balik kampung' ini menyediakan lebih kurang 120 buah gerai jualan persiapan raya dan juga juadah puasa. Para pengunjung bukan saja berpelung untuk membeli-belah tetapi juga dapat berhibur melalui penyusunan program-program terbaik sepanjang 17 hari festival ini berlangsung di antaranya program berunsurkan ilmiah seperti tazkirah Ramadhan, Malam Selawat Rasul bersama Al-Mawlid dan Habib Najmuddin, dan bacaan Al-Quran oleh pelajar-pelajar Tahfiz, program santai seperti persembahan akustk dan nasyid, sesi bermoreh bersama selebriti terpilih dan tidak lupa aktiviti-aktiviti untuk kanak-kanak seperti sesi beramah mesra bersama maskot-maskot karektor popular tanah air serta banyak lagi. Paling istimewa adalah lorong khas yang dihias dengan dekorasi perkampungan melayu untuk para pengunjung merakamkan detik indah mereka bersama keluarga.

Acara Selfie by Namee Roslan.. Hi3 (^_^)
Antara Blogger-Blogger Ohsem yang turut hadir.. kipidap (^_^)
Selain itu, festival ini juga turut menyediakan ruang percubaan kepada alumni UiTM dan badan bukan kerajaan untuk menjual produk buatan mereka sendiri selain melatih diri mereka untuk bergelar usahawan. Program seperti ini sebenarnya sangat sinonim dengan hasrat Pusat Pemborong GM Klang sendiri yang mana sentiasa membuka ruang kepada golongan usahawan PKS (Peniaga Kecil Sederhana) untuk memanjukan perniagaan mereka ke peringkat yang lebih tinggi.

Festival yang bakal berakhir pada 12 Julai nanti ini beroperasi dari jam 3 petang (Isnin-Jumaat) dan seawal 11pagi (Sabtu-Ahad) sehingga 11 malam. Berikutan dengan itu, kedai-kedai di dalam pemborong GM Klang turut dilanjutkan waktu perniagaannya hingga ke 10 malam dari hari kebiasaan yang berakhir pada 7 petang khususnya untuk kemudahan para pengunjung festival.

Banyak aktiviti menarik yang dapat dilakukan disini selain membeli-belah...

Rakan Artis yang turut memeriahkan Majlis, Altimet & Ayahanda Yantzen Rocker Otai...


Jom kita beramai-ramai menerjah ke GM Klang dan berbelanja sakan kat sana. Jangan lupa bawa semua ahli keluarga, sanak-saudara dan sahabat handai... He3 (^_^)

Untuk maklumat lanjut bolehlah terus terjah ke Link dibawah : 
Website : www.gmklang.com

2 comments:

 1. Hi, I came across your blog and enjoyed reading your interesting entries on amazing stories and personal insights! I find it really great that you are sharing your experiences with your readers.

  Hi, I came across your blog and enjoyed reading your interesting entries on amazing stories and personal insights! I find it really great that you are sharing your experiences with your readers.

  Zalora is looking to work with talented bloggers, and I was wondering if you would be keen on a one-time blog collaboration with us. Do let me know if you are interested by emailing me at izz.latif@zalora.com.my so that I can fill you in with the details. Hope to hear from you soon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wow, Its cool... I'll inform U via Email later... (^_^)

   Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...