Thursday, July 9, 2015

Trend fesyen lelaki terkini

Assalamualaikum...
Kerjaya dan kehidupan adalah dua perkara yang sentiasa perlu kita seimbangkan. Kehidupan akan menjadi terabai jika terlalu mengejar kerjaya, begitu juga sebaliknya. Bagi Giorgio, kita seharusnya bijak dalam menangani keperluan kehidupan seharian. Tambahan sekarang ni kehidupan Giorgio yang perlu lebih memberi keutamaan kepada keluarga. almaklumlah kehidupan alam bujang sudah tamat. He3...

Pada pandangan Giorgio sebagai seorang lelaki, Penampilan adalah perkara yang paling asas perlu diberi perhatian dalam menghadapi kehidupan yang bekeluarga dan bekerjaya. Kenapa 'Penampilan'?... Penampilan adalah kunci utama kepada tahap keyakinan.

Lelaki masa kini sangat mementingkan penampilan dan bukan seperti dahulu lagi. Zaman mungkin sudah berubah begitu juga dengan pandangan stereotype yang kononnya lelaki masih ketinggalan dalam bidang fesyen jika hendak dibandingkan dengan wanita. Kini pandangan itu sudah tidak lagi boleh digunapakai. Lelaki urban semakin mempunyai cita rasa yang cukup baik dalam bidang fesyen selari dengan peredaran trend fesyen terkini. 

Mereka juga semakin bijak dalam menggayakan stail yang sedang popular. Pengetahuan lelaki dalam trend fesyen lelaki terkini tidak lagi boleh dipandang enteng. Perkembangan fesyen semasa untuk lelaki yang dilihat semakin berkembang maju juga adalah antara sebab mengapa kaum Adam semakin bijak bergaya. 

Namun jika hendak dibandingkan dengan wanita, lelaki masih lagi lebih bergemar untuk menggayakan sesuatu yang ringkas. Mereka masih tetap memilih untuk bergaya dengan stail yang minimal. Sebagai contoh pilihan pakaian yang masih dan akan terus popular sudah pasti ialah t-shirt dan seluar jeans. 


Mana-mana lelaki pun pasti akan mempunyai t-shirt dalam koleksi pakaian mereka. Ini kerana t-shirts adalah antara kegemaran mereka. Baju t-shirt dengan lelaki memang tidak dapat dipisahkan. T-shirt lelaki amat flexible kerana boleh dipakai hampir pada bila-bila masa sahaja. Ianya juga amat mudah untuk dipadankan dengan fashion item yang lain seperti seluar dan kasut. Bagi negara yang mempunyai iklim seperti cuaca, bukan lah sesuatu yang pelik mengapa koleksi t-shirt lelaki sentiasa terjual. Ini adalah kerana ianya adalah antara yang wajib harus ada dalam koleksi pakaian seseorang lelaki. 


Seluar jeans amat sempurna sekali untuk dipakai bagi mendapatkan penampilan yang santai ketika keluar  bersama rakan-rakan pada hujung minggu ataupun smart casual yang mana boleh dipakai ke pejabat. Sifatnya yang versatile turut memberikan peluang untuk lelaki menggayakannya dan mencipta banyak penampilan dengannya. Untuk gaya penampilan ‘layered’ anda boleh cuba memadankan seluar jeans anda bersama cardigan dan kemeja berlengan pendek. 


“Life will always get busy, make time to do the things you love.”
Lailah Gifty Akita

Sekian, Terima Kasih. (^_^)

2 comments:

  1. great article and experience.. :)

    ReplyDelete
  2. I love this article , please write more about men ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...